Nu är lillebror här!

På bedömningssamtalet i tisdags bestämde läkaren att jag skulle bli igångsatt under onsdagen. Vi fick tiden klockan åtta. Vi var väldigt spända men kände att allt blev så smidigt med allt eftersom det blev planerat. Lämnade barnen på skola och dagis på onsdag morgonen, körde upp mot sjukan och ställde bilen hos mamma. Sen tog vi en promenad upp till förlossningen, där blev vi mottagna av världens gulligaste personal! Fick göra Ctg kurva och sen efter 1 timme kom läkaren Pernilla och barnmorskan Ditte in och sa till oss att vi skulle gå till ett förlossningsrum.
 
Väl där tog de hål på hinnorna, kopplade på en ctg kurva och gick därifrån. De tog hål på hinnorna 9.20 och det var såå äckligt. ;-) 
Här låg jag och väntade på att värkarbetet skulle börja, älskligen satt bredvid och vi småpratade. Ditte kom in 10 och tog bort ctg kurvan, jag gick på toa och sen dansade loss lite till Bandit rock på radion, hände inte ett skit! 10.20 kopplar Ditte på droppet och redan efter tio minuter så blev värkarbetet ordentligt igångsatt! Sen gick det undan!! (Klockslagen som kommer nu har jag bara på ett ungefär rätt på.. ) Men iallafall kvart i elva så har jag ont hela tiden, mår fruktansvärt illa men tycker det ändå fungerar ok. Får då prova lustgasen och den tyckte jag först var skit men inte sen! Blev min andra hälft! ;-) Ditte förbereder allt så att allt är klart inför förlossningen och är inne hos oss hela tiden i stort sätt. Fem över elva säger jag att jag måste kissa, hon ville då kolla hur mycket jag har öppnat mig för att kunna låta mig gå på toa. (Annars skulle de tappa mig)  Är då öppen 5 cm. Shit detta kommer ta tid tänkte jag, jag som har sån jävla smärta!!
Kändes som jag skulle svimma, kräkas, svettas ihjäl, frysa på en och samma gång!! Hade en underbar man som baddade pannan på mig med kallt vatten, höll om mig och verkligen var med mig hela tiden! =)
Ska iallafall försöka gå på toa då mellan fem och tio över elva, men när jag ska försöka resa mig upp så känner jag att näää nu kommer han! Så det skrek jag ut, att nu kommer han och la mig ner och försökte andas igenom värkarbetet. Skippade lustgasen därifrån för den hjälpte inte! 
Det kom in en bm till då, och jag krystar två gånger så är vår lilla kille ute! 11.20 föddes han. =) 
 
Jag gick inte sönder, mådde väldigt bra och vår bebis tog tutten på en gång. =) Vilken lycka! Låg i 2 timmar och han bara tuttade, jag försökte smälta det som vi hade gått igenom och älsklingen var nog mest bara chockad! 
Ditte kom in och mätte och vägde honom och innan hade jag och älsklingen gissat och jag gissade på högst 3400 gram och 52 cm och älsklingen 3600gr och 51 lång. Och vad fel vi båda hade!! Vår lilla kille vägde 3760 gram och 49 cm lång! Så vi fick en kort och tjock liten pojke. =) 
Fick in brickan med fika, och gisses vad gott det var!!


Jag satte mig sedan på sängkanten, en liten stund och kollade om huvudet var med på att resa mig upp vilket gick bra. Gick på toa, duschade och gjorde mig fräsch för att flyttas över till BB. Väl inne på BB så myste vi massor  och där började vi kontakta nära och kära att vi nu fått vår son. =) Bröderna och mina föräldrar kom upp och hälsade på, vilket var riktigt roligt. =) sedan åkte de hem och älsklingen följde med dem hem oxå. Kändes genast mycket tomt, men Frida kom upp en snabbis så jag fick någon att prata med en stund. Sköterskorna på BB var hur gulliga som helst, vi pratade mycket om hur min förlossningsdepression med A hade varit, hur jag upplevde att denna förlossning hade gått och vi pratade och pratade. Kändes så bra!! För det vart väldigt intensivt men det kändes/känns väldigt bra. Under natten var lilleman väldigt ledsen/ missnöjd, han var väldigt gasig i magen så han fes och rapade en massa. Men han somnade på min arm vid halv tre och då sov vi fram till sju, sedan åt vi frukost och läkaren kom in och undersökte bebis. 

Vi fick åka hem och vi tog en liten promenad ner till mamma, hon skjutsade hem och och vi var hemma till halv ett igår. Var så skönt att komma hem!! Men vår lilla bebis var så missnöjd igår, inget hjälpte vad vi än gjorde! Och jag hade ont.. sa ifrån om besök och vi var själva hela familjen istället. Halv elva igår kväll kom mjölken igång, bebis åt och somnade som en gris i sin vagga. Där sov han hela natten! Den som sov mellan oss var Alvin, tror han ville känna sig lite liten igen!
 
Idag har vi haft besök större delen av dagen, är helt slut nu och kände nog att 3 besök på en dag + ett besök på sjukan var för mycket! Han hade gått ner till 3500 nått... och det var helt ok. De stack honom 4 gånger för han ville inte ge ifrån sig blod till pku testet men han var inte ledsen så det kändes skönt!  
Så nu är vår efterlängtade lillebror här, och vi velar mellan namnen fortfarande men vi tror att det är en liten Vilde!
Vi tar gärna emot besök men har vi sagt ifrån så tjata inte, vi vill njuta lite av att bli fem i familjen och försöka smälta det lite! Ni alla ska få träffa Vilde men som sagt fråga gärna men tjata inte! 
Massa kramar från oss!

Bf+9

Dagen har varit lyckad, var på ställningstaganade om igångsättning och jag gick därifrån lättad.. Kan säga såhär, bebis kommer innan helgen! 
kram från mig!

Bf +8

Hej min vän!
Alltså nu har jag gått över lika länge som jag gjorde med Kevin, vad faan är detta?!! Håller tummarna hela tiden att det ska dra igång men inte faan gör det det! Var hos Bm idag, där blev det att göra hinnsvepning, hon sa att jag höll på att öppna mig, hade en väldigt mogen tapp och allt såg så bra ut. Så om vi inte hade bebis imorgon så förstod hon inte varför. Men det kan jag svara på: JAG HAR VÄRLDENS ENVISASTE SON!!!!!!
Hon gjorde en hinnsvepning, det gjorde inte ont men det var obehagligt, hon sa att hon verkligen inte var snäll när hon gjorde den. Har haft sammandragningar en stund efteråt men sen dess inget.
 
Däremot ska vi till läkare imorgon på sjukan, för bedömning om igångsättning. Har för högt BMI så det är därför, och jag hoppas verkligen att de är på min sida och sätter igång mig! Så håll tummarna för mig imorgon bitti.
 
Annars har väll dagen varit bra, Kevin var i skolan och jag & Alvin spelade spel, målade och lekte. =) Älsklingen tog med sig Alvin till gubbens trädgård under tiden som jag var hos bm. Hämtade Kevin, jag sov en stund och sen åt vi mat. Efter maten gick vi ut, barnen cyklade och jag & älsklingen promenerade. =) Nu sitter vi och ser på bompa innan barnen ska sova. =)
 
Kram från mig!
 
Här är bilden som jag skulle visa er igår. =)

Bf + 7

Hej min vän!
Har nu gått 7 dagar över, eller som det annars heter 41 fulla veckor, asså 41 veckor!! Jag måste vara någon jäkla elefant eller nått för denna unge har inte en tanke på att vilja komma ut! ;-)
Men denna dag har gått i rasande fart ändå, har varit igång i tempot 120 hela jäkla dagen! Först drog vi till lotten, där sågade barnen och älsklingen ner ett träd (hade jättebra kort som absolut inte datafaan ville ta emot idag, ni får bilden senare) jag själv klippte ner en massa rosbuskar och drog upp en massa ogräs. Skulle ha plockat av svartavinbär men de var övermogna så det bidde inget med det, mig gör det absolut inget då jag inte ens tycker om det! 
 
Hem och duschade, sen drog vi till City Gross för att veckohandla, barnen tjurrade ihop i vanlig ordning.. vet inte vad det är om de bara är allmänt trötta eller vad det är.. handlingen blev klar iallafall med två tjuriga barn. Hem och slängde in en maskin med tvätt, började plocka och styra här hemma. Älsklingen damsög och sen gick han och grabbarna ner och slängde en massa skit i återvinningen. Tycker det är bra att de hjälper till och är medvetna om vad som ska sorteras vart. Låter ni era barn vara med och källsortera? Panta? Mina barn älskar att vara med och panta flaskor i affären, perfekt syssla till dem. =) Hehe
 
Satte mig ner en stund och älsklingen och barnen fortsätte att göra klart bilen, Kevin sprang upp och hämtade basen till bilstolen medan älsklingen tog bort 2 säten i bilen. Så nu är det förberett och klart oxå! =) Bara en liten plutt som fattas... 
 
Älsklingen lagade maten och jag fortsatte att tvätta, blev 3 maskiner och tvättunnan var tom i.... 1 timme tror jag. =) 
Barnen badade jag såg min serie och sen la sig barnen för natten. Har haft oregelbundna sammandragningar nu ikväll, hoppas hoppas säger jag bara MEN jag tror inte... 
 
Men däremot kan ni väll hålla tummarna imorgon? Jag ska till BM klockan tolv och då ska hon göra en hinnsvepning, jag hoppas att det sätter fart på det hela för jag vet inte hur länge jag orkar. Är ju för fasiken konstant sur och tycker synd om min familj!!! 
 
Nej här kommer listan...
 
Listan
Mamma: 4/8 3780 gr 53 cm
Lena B: 4/8 3520 gr 52 cm
 Anna B: 8/8 3680 gr 52 cm
 Agge:14/8 3380 gr 52 cm
Cecilia: 14/8 3420 gr 51 cm
Pamela:14/8
Lisa: 14/8
 Annelie: 15/8 4100gr 53 cm
 Jos:16/8
 Emma: 20/8 3420 gr 52cm
 Anna & Maggan 21/8 
 Helena: 22/8 3250 gr 54 lång
 Lisa: 24/8
 Älsklingen: 26/8 3500gr 53cm 
 
Alvin: 27/8 
 
Kevin: 31/8 

Bf +6

Hej min vän!
Lördag idag och inga som helst känningar, har nog provat allt för att få igång det hela men det funkar inte, detta måste vara den mest envisaste ungen jag har varit med om! Men jag mår bra så jag gillar mer läget nu, dock snälla ni alla sluta ringa!!!!! Speciellt de som inte annars bryr sig, ni har inget med mig att göra, det hjälper inte mig. Ni får jättegärna skicka sms, så svarar när jag orkar. 
 
Dagen idag har gått i rasande fart, och jag som inte ens har gjort nått! =) Älsklingen tog med sig barnen och cyklade till bilutställningen, själv sov jag under  tiden, blev ca 2 timmar. =) Gjorde mig iordning och sedan åkte vi neråt kungsgatan för att se på bilarna. Visst mina barn är inga änglar, det har de aldrig varit men de brukar sköta sig relativit bra när vi ser på raggarbilarna men idag vet i faan vad som flög i dem! Är så besviken på dem, slutade med att vi åkte hem efter 2 timmar, nu ligger de i sina sängar och jag är bara så besviken... ville verkligen njuta av bilarna men det sket sig totalt! 
 
Nej, nu ska jag bjuda på en bild på hur jag såg ut efter att ha piffat till mig lite nu ikväll, älsklingen tyckte jag var jättefin medan jag bara ser en stor äcklig person just nu! 
 
Kram från mig
 

Bf + 5

Hej min vän, är allt bra?! =)
 
Ännu en dag till ända, och bebisfronten? Nää inget än så länge, hade lite ont i ryggslutet nu kväll, tog ett varmt bad och nu känner jag inget igen. Men är inställd på att om det inte händer nått imorgon så kommer jag säkert bli igångsatt, en känsla jag har. Kommer få göra en hinnsvepning på måndag hos Bm, och det sägs att det inte är direkt skönt.. men om det sätter igång det hela så ja varför inte?! 
 
Imorse gick jag & Alvin och lämnade Kevin vid skolan, stötte på Pamela och fick då en vuxenkontakt en liten stund. Var riktigt skönt att få prata av sig lite, jag som har stängt alla ute.. men det kändes bra. =) Tack gumman! 
Efter besöket var jag helt slut, Alvin spelade dator så jag la mig på soffan och somnade direkt! Sov ca 40 min.. Sen blev det dags att hämta Kevin från skolan, hämtade honom och gick till affären. Barnen fick sin vecopengar, vi kör med 20 kr i veckan om de sköter sig och jag tycker de har varit riktigt snälla denna vecka. Kanske beror på att de har inte varit hemma så mycket? ;-) Heheh
 
Barnen handlade godis, jag handlade mat inför kvällen. Väl hemma igen så la jag mig i soffan och vad gjorde jag då? Jo somnade igen!! Sov väldigt länge.. nog närmare 2,5 timme eller nått.. älsklingen spelade wii och barnen tittade på när jag vaknade. Började med maten, idag gjorde jag det så enkelt för oss som det bara går. hehe Pomme, grillad kyckling och tzatziki. =) Mums!! Slängde ihop en äpplepaj medan pommen var i ugnen, så jag och älsklingen tog oss lite paj nu ikväll när barnen mumsade godis. =) Vet inte varför, men mina barn tycker inte om paj, det som är så gott!!
 
Nu sover barnen och älsklingen ska snart cykla iväg för att jobba sista natten, sen är han ledig till torsdag. =) Så skönt att han snart är ledig igen. =) Ser fram emot imorgon, visst kanske blir bebis men nää samtidigt tror jag inte det. Vi ska se fin fina bilar hela kvällen imorgon! =) Men visst om jag ska vara ärlig ligger jag hellre på bb och snufflar bebis men om det inte blir så så är jag glad över att få se fina bilar, umgås med roligt folk och bara njuta av stämingen. =)
 
Nej, vet inte riktigt vad jag ska skriva mera nu.. mer än att listan kan man stryka dagens datum oxå. Och jag vet att inom ca 1,5 vecka kommer jag ändå ha min bebis så nu ska jag försöka att inte haka mig upp på det så mycket. 
 
Kram från mig!!

Bf + 4

Hej min vän! Hur har du det?
Jag mår inget vidare, tårarna är så nära hela tiden nu och när jag får komentarer på facebook om att folk tycker att jag kan ta och klämma ut den där bebisen nu gör det bara värre.. så idag bestämde jag mig för att inte uppdatera fb något mera, för att slippa allt tjat. Däremot är jag inne och tittar på vad andra har för sig.. 
 
Ännu en dag har gått och jag som trodde att denna lilla mannen skulle vara som Alvin så skulle han ha varit född idag.. men nää.. känns som jag kommer få vänta ett bra tag tills han kommer, har en känsla att om det inte blir lördag så kommer jag säkert bli igångsatt. Någonting som jag inte vill ska ske men har ju inget val direkt om vi skulle gå så långt. Enda fördelen är väll att nu är han så pass stor, så jag känner ju allt han gör.. då vet jag att han åtminstonde lever!! Däremot tycker jag att han har hicka väldigt ofta, upp till 6 gånger per dag! 
 
Vi har det bra annars, Alvin har nu gått 3 dagar på dagis och nu har han helg fram till tisdag. Kevin har en dag kvar i skolan sen har han haft sin första vecka, det märks att de är trötta efter dagarna. Alvin somnar på fem röda om kvällarna och Kevin tjurrar ihop och gråter varenda gång det går emot honom. 
 
Inatt ska älsklingen jobba, får se hur jag kommer sova då... vill ju ha honom hemma hos mig om nätterna men det går ju inte. Han har ju varit hemma så länge nu så man har kommit ifrån det lite och därför känns det ovant. Jag tror att jag kommer ha svårt att somna.. har nämligen sovit 2 gånger idag, vilket jag inte brukar!! 
 
Hm, vad ska jag skriva mera? Det känns som hösten är på rejält intågande nu, inte mig emot då jag älskar hösten med dess kalla dagar och fina färger men känns lite tidigt... eller vad tycker du? 
Har inte gjort så mycket idag, barnen har badat.. de var som små skitgrisar! Jag och älsklingen var och bytte ett par stövlar till Alvin, sovit, lagat mat och tvättat en maskin med tvätt. Så nää inte många knop här hemma idag, kan bero på att mitt psyke inte är i toppform! Är asrädd för en ny förlossningsdepression, och eftersom jag gråter så mycket redan nu så känns det ännu värre... men jag ska inte ha någon ny jävla depression, denna gång ska jag njuta av vår lilla bebis från början!! Jag tror mitt psyke är som det är tack vare en svår graviditet, nu går jag över, alla tjatar, och min kropp lurar mig varenda kväll med att ge mig sammandragningar/förvärkar. Därför tror jag att det är som det är nu... och jag tror att bara jag skiter i fb under några dagar så kanske jag mår bättre. Ska vi slå vad om att snart rullar väll alla sms in istället?!!
 
Imorgon är det fredag, vad ska ni hitta på då? Älsklingen ska sova, Kevin till skolan (imorgon ska han ta kort! =) ) och jag & Alvin är lediga. Hm, undra vad han och jag ska göra då... måste komma på nått roligt, men som inte kostar pengar!! Varför måste allt kosta??
 
Idag behöver ni inte få någon lista, var ingen som gissade idag ändå.. utan ni får den imorgon igen. Däremot har jag tagit kort på barnens nya gympadojor och svampen från igår. =)
 
Kram på dig! 
 
Första kortet: Alvins nya skor. Andra kortet: Kevins nya skor
 
 

Bf +3

Ännu en dag har gått, och jag har haft en bra dag tills nu ikväll då jag fick sammandragningar och förvärkar, och de slutade som vanligt och det är sjukt påfrestande för mitt psyke. Så några tårar blev det nu ikväll.. Vet att det inte hjälper att sitta och böla för att inte bebis vill komma ut, men från att varit ett helt gäng med morsor som skulle ha barn typ samtidigt till att stå där helt själv och bara få vänta och vänta är påfrestande. Jag vill oxå!! Har nog aldrig varit så redo att föda som jag är nu.. men nää.
 
Men som sagt dagen har varit bra, vi lämnade barnen på skola/dagis, sen kom Anna hit, vi tog en kaffe innan vi drog till Maxi för lunch. Åt god lunch och sen handlade vi stövlar och skor till trollen, handlade även strumpor till Alvin. Och jag köpte mig ett par nya mysbyxor, det kände jag att det kunde jag gott unna mig! 
 
Väl hemma igen så drog jag och älsklingen en snabbis till rusta, där hittade vi inget.. gick in en sväng på barnens hus, där hade de lego för 50 % så vi passade på att handla ett stort lego var till trollen som de får av tomten. =) Älskar när det är billigt!! 
 
Lämnade av älsklingen och åkte till skolan för att hämta Kevin och dagis för att hämta Alvin. Väl hemma igen rensade jag svamp och sedan började helvetet.. sms älsklingen för att förvarna, men kunde rätt snart sms igen och säga att det var falskt alarm igen. Lagade lasange och vi åt, sedan somnade jag en 40 min i soffan medan barnen spelade dator. Nu sover bägge trollen, Alvin har yttligare en tand lös.. han kommer bli helt tandlös den där ungen!! 
 
På tal om någonting annat.. det märks att även barnen tänker mycket på lillebror, när vi satt och åt så säger Kevin:
-"Mamma, doktorn sa ju att Mårten ska komma i söndags, varför gjorde han inte det?"
-"Ja du Kevin, jag vet inte.. det gjorde inte du och Alvin heller, han kommer när han känner att han är redo"
-"Men mamma, tänk om Mårten dör där inne för att han inte kommer ut?"
-"Hm, det kommer han inte göra.. han kommer när han är redo"
Det samtalet var väldigt jobbigt för mig, vad ska man säga? Ja min lilla älskling det skulle kunna ske men det gör det troligtvis inte? Hur svarar man på bästa sätt på sånna frågor?? Och Alvin satt bara bredvid och var helt tyst och tittade.. sen säger han efter en stund.
-" Då kommer ju inte jag bli storebror om han dör"
Hm, så svårt så svårt!! Började prata om något helt annat för att inte börja gråta, trodde inte att de hade sånna tankar om sin lillebror. 
 
Hm, blev ett jobbigt avslut på blogginlägget idag men var tvungen att skriva av mig.. Ni ska få en uppdatering på listan igen. 
 
Listan
Mamma: 4/8 3780 gr 53 cm
Lena B: 4/8 3520 gr 52 cm
 
Anna B: 8/8 3680 gr 52 cm
 
Agge:14/8 3380 gr 52 cm
Cecilia: 14/8 3420 gr 51 cm
Pamela:14/8
Lisa: 14/8
 
Annelie: 15/8 4100gr 53 cm
 
Jos:16/8
 
Emma: 20/8 3420 gr 52cm
 
Anna & Maggan 21/8 
 
Helena: 22/8 3250 gr 54 lång
 
Lisa: 24/8
 
Älsklingen: 26/8 3500gr 53cm 
 
Alvin: 27/8 
 
Kevin: 31/8 
 
Kram från mig!
(Har en känsla om lördag, för att vi verkligen inte vill då!)

Bf + 2

Denna dag lider oxå mot sitt slut.. ja jag vet att jag tjatar men vill just nu bara att det ska vara över, vill inte ha ont längre, vill sova någorlunda bra, kunna ha normal kroppstemperatur, slippa kissa 3 gånger i timmen osv osv. 
Ja, mycket gnäll men jag måste ju få gnälla någonstans och då blir ni lidandes som får läsa detta! Så förlåt för mitt gnällande.
 
Idag började Alvin dagis,han vaknade redan vid halv sju och hade då klätt på sig kläderna när han smög ner i vår säng för att väcka mig och säga till att han ville till dagis. =) Sen när vi väl var där var han superblyg, och jag förstår honom. Det var en ny fröken, en ny avdelning, några nya vänner men det mesta är detsamma. =) Vi vinkade vid dörren och sen hade allt gått galant. Han ville inte följa med mig hem när jag och Kevin kom och hämtade. =) Gullefisen!! 
 
Kevin hade oxå haft en bra dag i skolan, han hade fått en ny mattebok berättade han och han ville börja frita sa han, vilken tur att vi tog beslutet att han ska gå 3 dagar i veckan på frita från och med nästa vecka då. =) När vi väl var hemma så gick Kevin ner till kompisen och jag satte mig vid tvn och såg en ny serie, och Alvin spelade dator. 
 
Javisst ja, under tiden som barnen var på skolan/dagis så har jag sovit, vilat och vilat.. har inte gjort många knop och jag blir fasiken knäpp snart av att inte göra någonting. För han har ändå bestämt sig för att vara kvar där inne!! 
Så imorgon kommer jag faan inte ta det lungt, jag ska göra saker som gör att jag mår bra. 
 
Nu ikväll efter maten kom Anna förbi, hon hade med sig tårta som vi smaskade på och det var riktigt gott. =) Är så glad att jag har henne. =) <3 Efter att Anna hade åkt hem så gick Kevin ut och lekte med sina kompisar och Alvin tog en dusch och sen läste han och jag en massa böcker innan jag la honom halv åtta, idag somnade han direkt och utan protester! =) 
Ropade in Kevin och han var lite övertrött skrek och gapade på mig och jag fick ta emot både att jag är så dålig mamma, att han aldrig får göra nått osv.. ja, trötthet helt enkelt! Men en dusch och sen puss och kram i sängen så sover han oxå. 
 
Själv poppade jag popcorn, tog en bit tårta och en kanna vatten med mig upp och har sen dess sett min serie, har den igång nu med.. som tur är så har jag redan sett de här avsnitten, ser dem igen för att färska upp minnet bara. =) Snart kommer min gulliga älskling hem, har saknat honom massor!! 
 
Måste uppdatera listan för er =)  Har även fått lite nya förslag så jag ska se om jag kommer ihåg dem. 
 
Mamma: 4/8 3780 gr 53 cm
Lena B: 4/8 3520 gr 52 cm
 
Anna B: 8/8 3680 gr 52 cm
 
Agge:14/8 3380 gr 52 cm
Cecilia: 14/8 3420 gr 51 cm
Pamela:14/8
Lisa: 14/8
 
Annelie: 15/8 4100gr 53 cm
 
Jos:16/8
 
Emma: 20/8 3420 gr 52cm
 
Anna & Maggan 21/8 
 
Helena: 22/8 3250 gr 54 lång
 
Lisa: 24/8
 
Älsklingen: 26/8 3500gr 53cm 
 
Alvin: 27/8 
 
Kevin: 31/8 
 
Kram på er

Bf +1

Jaha då gick den här dagen oxå, och jag räknar med att inte föda barn nu ikväll så då har jag gått en dag över tiden.... dagen har gått relativt snabbt ändå. Kevin började andra klass och var supernervös! Varför förstår jag inte då det är samma fröken och samma klasskamrater men han var så himla nervös!!
 
Men han hade haft en superbra dag, och han kom snabbt in i lunket igen, lekte med en kompis redan första dagen! Dock hemma hos dem, då jag inte vill ha några andra barn här ifall det skulle dra igång. =P
 
Vad har vi andra gjort idag då? Jo, vi åkte till mamma på jobbet för en fika, och jag vet inte varför men Alvin tjatar om att han ska vara hos mormor på fredag.. de ska laga mat, ha fredagsmys och se film. Eh va?! Förstår inte vart han har fått det ifrån... Är det ett tecken på att bebis kommer på fredag? Hahha
Sen gjorde jag ett tjugotal pankisar och vi åt lunch, älsklingen åkte till jobbet och vi hämtade hem Kevin. =) Kevin stack iväg till en kompis, Alvin såg film och jag sov en stund i soffan! =) 
 
Middagen blev resterna från lunchen, jag har inte haft någon aptit så jag slängde ihop en smoothie till mig och Kevin. (Kevin åt pannkakor oxå) Så enkelt och så gott med smoothie! =) Vi myste framför bompa och sen var det dags att lägga Alvin, trodde verkligen han hade somnat men när jag hade lagt Kevin så skulle jag bara kika in och kolla om han sov men näää han låg och spelade på sitt ds!!!! Jäkla unge säger jag bara..
 
Nu har jag hängt upp en maskin med tvätt, så det är tomt i tvättkorgarna och det är så skönt! Sitter nu och ser på Robinsson och äter lite frukt. Snart kommer älsklingen hem, har saknat honom massor!! 
 
Kram från mig, bjuder på en bild från förra veckan på mina älskade troll. =)
 

BF 19/8-2012

Dagen kom och nästan är över nu.. och ingen liten bebis har kommit idag trots att det är beräknad förlossningsdatum! Men jag mår väldigt bra, nästan för bra känns det som!! Har under dagen varit med mamma och pappa, vi gick i skogen och plockade svamp. Vi gick ca 6 km och samtidigt som det var skönt så var det väldigt jobbigt och påfrestande för kroppen! Men svamp hittade vi. =)
 
Väl hemma hos mamma och pappa igen så rensade jag svampen, mamma och älsklingen fixade maten. Micke och Anna kom en sväng oxå och vi satt och pratade. Kom hem vid halv sju och då tog barnen ett bad och sen såg de bolibompa innan det var dags att sova. Alvin fick gå och lägga sig halv åtta och Kevin åtta, vill ju göra skillnad på att Kevin är större vilket Alvin hade väldigt svårt att förstå. Men jag tror att båda har somnat nu, eller jag vet att Alvin sover iallafall.. 
 
Imorgon börjar Kevin andra klass, fy vart tar tiden vägen?!  Men jag är så stolt över honom, väskan är packad med sommarläxan och det nya penskrinet. =) För klockan nio imorgon ska han stå utanför sitt nya klassrum. =)
 
Vad har hänt annars här då? Hm, jo vi var på augustifestivalen en sväng, gick på marknade och sen hade jag en massa värkar i 2,5 timme som ebbade ut i vanlig ordning. Mammas lilla pojke har tappat sina 2 första tänder!!
Alvin tappade den första igår och det var ju jätteroligt så han vickade och vickade på den bredvid som oxå var lös så idag tappade han den med. Och han utbrister: Jag kommer bli rik!! Haha gulliga söta lilla Alvin. =)
 
 
Vi gör inte så mycket om dagarna, vill bara att de ska gå lite snabbare men icke.. veckan som kommer vet vi ju inte hur den ser ut. Är bjudna på kalas, vill gå på crusing, me and i party osv. Det jag vet är  att älsklingen ska jobba om ingen bebis kommer, Kevin har skolan vare sig han vill eller inte, och Alvin längtar tillbaka till dagis som börjar på tisdag! =) Men vad ska jag sysselsätta mig med om dagarna om ingen bebis kommer? Ja, det är mitt problem... baka kanske? Hehe börjar ju ta slut igen, då jag älskar att få hit lite besök. ;-)
 
Mår mycket bättre, men orkar ibland inte att svara på varken sms eller i telefon, och jag är glad att ni har respekterat att lämna mig ifred. Tack snälla ni! Dock hatar jag lite facebook just nu där alla tjatar om att de tycker att jag kan ta och klämma ut bebisen nu, det är inte så jävla enkelt!!! Måste ju ha en liten krabat med på det oxå och han anser nog att det är väldigt skönt inne i magen. 
 
Nej, kram från mig!! Javisst ja, jag kommer byta lösenord inom en snar framtid så säg till om ni vill ha det nya. 
 

3 dagar kvar till bf...

Hej min vän!
Jag vet, det är ett jäkla tjat om denna lilla bebis men vill ju inget hellre än att han kommer ut nu! Igår tog vi det lungt, sen vid ett tiden släppte jag av älsklingen och grabbarna vid Mediamarkt medan jag åkte vidare för en sista koll med bilen, och den såg bra ut nu. Så jädrans skönt!
 
Åkte hem till mamma & pappa, älsklingen slog källarkullen åt dem och jag stod nog mest och hängde på krattan, svettades ju nästan ihjäl! Som pappa sa när han kom: Har vi en strandad knubbsäl/valross här? Hahaha jag gick i bara bikiniöverdelen och mysbrallorna. =)
 
Lagade lite mat och slängde på grillen, blev potatispaket med flärre och majs. =) Mumma!! Det gick hem hos alla förutom Alvin då, men han äter ju inget i vanlig ordning! Men måste få berätta något gulligt! Jag bad Alvin att duka och han for in, kom ut igen och behövde papper och penna. Vi fick honom och Kevin att gå in igen för att duka och sen fick de papper och penna. Kevin & Alvin gjorde bordsplaceringar åt oss! =) Kevin skrev och Alvin la ut dem. Gisses vad gulligt tyckte jag!! =) Och jag vet inte vart han har fått det ifrån, för det har vi aldrig haft här hemma. 
 
Idag har vi inte gjort så mycket, gick till parken med barnen.. skulle ju ändå handla lite så det var ju perfekt att slå två flugor i en smäll, eller snarare tre. ;-) Jag fick mig en liten promenad, varorna inhandlade och barnen lekt. =)
 
Väl hemma igen gjorde vi inte så mycket, låg i sängen och spelade wordfeud och läste tidningen, sen började älsklingen med maten och idag blev det göteburgare. Satan vad gott det är!! =) Medan han lagade mat och diskade så städade jag, först tog jag toaletterna, sen dammsög och torkade jag golven. Gav blommorna vatten och sen om det inte vore nog så började jag röja i barnens rum. Så nu har de det fint i ca 1 dag eller så. ;-) Vi kör ju med att de ska städa deras rum men det blir lätt att de bara slänger upp allt på deras hyllor, så det måste vi bli lite bättre på! 
Städningen tog nog allt som allt 3,5 timme!
 
Vi avslutade kvällen med att spela Uno, vilket hela familjen uppskattar. =) Vi la barnen redan vid åtta idag istället för halv nio/nio, vi måste ju börja komma in i lite rutiner inför nästa vecka! Jag och älsklingen såg på film och käkade en massa frukt, nu ligger han och sover och jag kan inte somna.. kan nog bero på min powernap på 20 min förut.. 
 
Idag ligger Helena på förlossningen så inatt hoppas jag på att de får se sin prins. =) Nu är det nog bara jag kvar som inte har fått än.. det suger lite om jag ska vara ärlig men ändå inte, jag får ju se min lilla prins snart ändå ju. =) Men dagarna bara sniglar sig fram nu.. måste se till att vara sysselsatt annars bara jag ligger och stirrar in i väggen!!
 
Älsklingen var sugen på att gå på marknade imorgon, men jag vet i hundan.. visst det sägs ju att det kan dra igång om man går men trängas bland en massa idioter är inte min grej! Men vi får se! 
 
Känner mig fortfarande väldigt låg, svarar väldigt sällan i telefonen då jag inte orkar prata med någon.. som jag skrev häromdagen, ta inte åt er!! Jag gör saker som jag vet jag mår bra av just nu, så tjata inte på mig om att ses.. vill jag ses så säger jag till. När bebis väl är ute, så är alla välkommna. =) Men just nu vill jag mest bara vara själv. Och ni... jag vill inte ha något tjat om: har bebis kommit än osv.. för det är påfrestande för mig nu! Jag hör av mig när bebis är ute, förhoppningsvis kommer han nästa vecka. 
 
Nu är klockan halv tolv, så snart är det bara 2 dagar kvar till bf... väldigt nära nu!
 
Ska även uppdatera listan för er: 
 
Mamma: 4/8 3780 gr 53 cm
Lena B: 4/8 3520 gr 52 cm
 
Anna B: 8/8 3680 gr 52 cm
 
Agge:14/8 3380 gr 52 cm
Cecilia: 14/8 3420 gr 51 cm
Pamela:14/8
Lisa: 14/8
 
Annelie: 15/8 4100gr 53 cm
 
Jos:16/8
 
Emma: 20/8 3420 gr 52cm
 
Anna & Maggan 21/8 
 
Helena: 22/8 3250 gr 54 lång
 
Älsklingen: 26/8 3500gr 53cm 
 
Alvin: 27/8 
 
Kevin: 31/8 
 
Kram på er!!

Ingen bebis än...

Känner mig väldigt osocial de senaste dagarna, vill inget och känner inte för att prata med någon. Natten till igår var hemsk, hade sammandragningar och förvärkar och mådde inget vidare och som vanligt ebbade det hela ut frammåt morgonkanten.. fick nog allt som allt 1,5 timmes sömn under hela natten.
 
Var hos BM igår och hon såg att jag inte mådde så bra, försökte peppa mig och ja vad ska jag säga.. det gick inte alls! Åkte hem, la mig i sängen.. där låg jag och stirrade in i väggen medan jag bara tjöt nästan hela tiden. Vet inte varför jag tjöt så mycket, men det gick liksom inte att få stopp på tårarna! Min gulliga älskling tog hand om allt, han tog med sig barnen ut, han fixade mat, han sa till barnen att vara tysta så mamma skulle få vila. Älskar honom så in i norden och han och jag kommer alltid att vara tillsamans. 
 
Frammåt kvällen mådde jag bättre, vi åt lite mat och spelade spel.. sen satt jag och älsklingen och myste framför min serie. Besvikelsen över att inte få den 14 var större än vad jag hade trott, ville verkligen ha igår men det ville inte  den där gremlingsen som är inneboende hos mig. Fick sammandragningar hela dagen igår och det lugnade ner sig och natten var bra. Jag fick SOVA! Bara upp och kissa två gånger för att sedan somna om direkt igen. Hur länge sen var inte det liksom?! Alla säger att ja när bebisen är ute kommer du gnälla över att du inte får sova, eh jag tror nog att jag kommer få sova mer än 1,5 timme som det har varit de flesta nätterna nu. 
 
Vaknade utvilad och pigg, men fortfarande väldigt låg... måste hitta på nått idag, men frågan är vad? Jag tänker inte sitta hemma iallafall! Är sugen på att grilla till kvällen, frågan är om jag ska fråga min make om han vill det oxå så man kan börja förbereda lite.. men som sagt är inte ett dugg social, är mest bara tyst och har inget att säga. Jag har till och med börja ställa in en massa träffar för att jag inte orkar med att prata eller träffa någon. Vill bara vara ifred.... så ta inte illa upp nån av er, för jag är sån mot alla!
 
Fick en ny tid hos BM igår, till den 27 tror jag det var.. är inte lillebror ute då så vet jag inte vad jag gör.. då kommer hon göra en hinnsvepning iallfall och jag har hört att det kan ha både positiv effekt men ibland händer det inget. 4 dagar kvar till BF och jag vill inget hellre än att han ska komma nu.. men jag vet att jag kommer gå över så jag förstår inte varför min hjärna försöker intala sig att det kan hända tidigare.. 
 
I helgen är det marknad, ska ni gå på den? Jag funderar på att skita i det, dels så är det fel helg då pengarna rullar in nästa vecka och sen vill jag som sagt inte vara social... 
 
Däremot är jag jätteglad över att igår fick två av mina kompisar sina pojkar! Grattis till både Cecilia och Josefin! =) 
 
Nej, här kommer era gissningar
 
Mamma: 4/8 3780 gr 53 cm
Lena B: 4/8 3520 gr 52 cm
 
Anna B: 8/8 3680 gr 52 cm
 
Agge:14/8 3380 gr 52 cm
Cecilia: 14/8 3420 gr 51 cm
Pamela:14/8
Lisa: 14/8
 
Annelie: 15/8 4100gr 53 cm
 
Jos:16/8
 
Emma: 20/8 3420 gr 52cm
 
Anna & Maggan 21/8 
 
Helena: 22/8 3250 gr 54 lång
 
Älsklingen: 26/8 3500gr 53cm 
 
Alvin: 27/8 
 
Kevin: 31/8 

39 veckor

Hej min vän!
 
Har idag gått hela 39 fulla veckor med lillebror, känns väldigt skönt att det är nära nu. =) Mår väldigt bra, kroppen vänjer sig så fort med den lilla sömn man får om nätterna, och man börjar vänja sig vid alla sammandragningar och krämpor mer och mer. Längtan är enorm nu efter dig!!
 
Har tagit nya magbilder som ni ska få se, men hittade även en magbild från Alvin, men då en månad innan han var född. =)
Magen med Alvin bus! =)
 
Magen med vår trea... faaan vilken mage jag har denna gång! (Det kommer vara en 10 kg klump där inne!!!)
 
Kram från mig

Fredag och känslor på svaj...

Hej min vän, hur har du det?? =)
Mina känslor är upp och ner, är som ett monster i ena sekunden till att bryta ihop i nästa och bara krypa upp i älsklingens famn för att få tröst.. riktigt jobbigt med alla hormoner på svaj som inte vill ge sig alls. Bröt ihop fullständigt igår och grät som ett litet barn över gräl med barnen, sommarlov i all ära men efter att varit hemma så länge nu så märks det att de behöver snart komma igång som vanligt igen.. mycket bråk blir det, blandat med en massa skratt oxå! Skyller allt på mig och vill bara ha bebisen från min kropp nu så mina hormoner blir lite bättre än vad de är just nu!
 
Nog om mitt humör, vi var till Katrineholm en sväng igår, gick i en spelbutik och sen handlade vi. Väl hemma igen bakade jag 80 st bullar, negerarslen (oxå kallat dumlekakor) och nötklickar. =) Var helt slut efter 3 timmar i köket, tog en kall dusch och sedan spelade vi spel. Igår blev det Den försvunna diamanten. =) Riktigt roligt!
 
Idag har Kevin haft simskoleavslutning och jag hejade på vid bassängkanten när han simmade både ryggsim och bröstsim! Älskligen och Alvin badade i stora bassängen under tiden. =) Kevin har tagit 7 märken på 3 veckor och jag är sååå stolt över honom!! Visst han hade 3 innan men han tog ju om dem så därför räknade jag med dem i de här 7 märkena. =) 
 
Efter simskolan åkte vi till min äldsta och bästa vän, nämligen Frida! Hade inte träffat henne på så länge och det var riktigt roligt att bara ta en fika och snacka en massa. Kevin reagerade på katterna så han och Alvin gick ut på gården och lekte en stund. (Blir så ledsen att han har blivit så allergisk, nu är det björk, gräs och pälsdjur)
Efter fikan åkte vi till stan, älsklingen och barnen gick på biblioteket, åt på Burger King, gick på stan medan jag satt och snackade en massa skit med Jos och Cicci. =) Vi alla tre är höggravida och vi längtar verkligen efter våra pojkar! =)
 
Väl hemma igen så städade jag och älsklingen och sedan gjorde vi smoothie till kvällsmat. Spelade spel, lagt barn och nu snart ska vi se sista säsongen på Brothers and sisters och älskligen har gjort en blåbärsmilkshake till mig... är väll inte direkt jätteförstjust i det. 
 
Javisst ja! Höll ju på att glömma en sak!! Igår bäddade vi till "Mårten", blev nöjd med allt förutom vagnen.. barnen hjälpte till och nu vill de verkligen att lillebror ska komma och en sak är säkert, de är inte ensamma om att ha honom här nu! 
Som ni ser så har lillebror redan gosedjur så det önskar han sig inte!! Köpte igår en pyjamas till honom och idag hittade vi ett sett med body,byxor,mössa, dregellapp och pyjamas i smurfarna! Så det fick följa med hem. =)
 
Nej, kram från mig!

Onsdag och en massa regn..

En jävla massa regn och läcka i taket har vi!! Men tur att man bor i hyres just nu känner jag, det skulle inte bli billigt annars! Satt igår och såg på tv med älsklingen och utanför vräkte regnet ner och samtidigt så hör vi hur  det börjar droppa ifrån taket!! Som tur var så var det på rätt ställe om man får säga så, men ändå inte något roligt. Så idag har det varit två grabbar här och kollat på det hela...
 
Kevin hade även simskolan idag, vi köpte 3 märken och det 4 håller han på att kämpar med! Min duktiga kille!! Vad gör vi annars om dagarna då... hm, jo vi var på Ikea igår och köpte 4 nya dricksglas och en soppåshållare.. hehe vi var där med min mamma och hon handlade desto mera! =) Men det var himla trevligt. 
 
Annars gör vi inte så mycket, frågade Alvin imorse om han tyckte att vi skulle bädda "Mårtens" säng men fick till svar: Nää det kan vi göra en annan dag! Hahah det har han så rätt i!! Blir nog att vi bäddar hans säng nästa vecka eller när han har kommit hem! =) Det är ju ingen brådska då jag har tvättat allt och lagt det på sängen bara och bädda liksom!
 
Utan idag blev det att mamma kom in och fikade och sen åkte vi till Maxi för att bara fördriva tiden, köpte ett regnställ till Alvin (så nu är han redo för hösten på dagis!) och så storhandlade älsklingen på systemet. =) Själv handlade jag lite godis, tidining och en cola. =)
Det är vår dag det. =) Nu ska vi sätta oss och spela spel, då min kropp inte fungerar som den ska så har vi infört spelkväll varje kväll. Vi spelar ett nytt spel varje kväll och det är riktigt roligt. =) 
 
Hm, ni ska få listan igen och jag stryker denna dag med säkerhet om att jag vet att "Mårten" inte kommer komma nu! Men ni som har gissat och haft fel får gärna gissa igen om ni vill. =) Älskligen vill att jag går över tiden, då han får det så bra med pappadagarna då! Jag håller dock inte med, vill inte gå över.. vill ha min bebis hos mig nu!! Samtidigt som jag försöker att njuta av gravidmagen som jag aldrig någonsin kommer uppleva igen. Och ja jag vet att man aldrig ska säga aldrig men jooo jag säger det, trots vårt stora boende och en megastor bil så har vi plats för fler barn men nej vi bestämde innan att detta är det absolut sista barnet i vår familj och det är för att vi vill hinna med varje barn. =) Så jag njuter av min mage, av varenda rörelse och längtar efter att få snuffla min bebis. Men jag är rädd inför smärtan inför förlossningen, att vi inte ska hinna upp, hur barnen kommer reagera på sin bror osv... jag är nog bara löjlig (det tycker min älskling iallafall) men jag har dem tankarna och min största rädsla är att jag ska få en ny depression efter förlossningen!
 
Kram från mig! <3
 
Era gissningar! 
 
Mamma: 4/8 3780 gr 53 cm
Lena B: 4/8 3520 gr 52 cm
 
Anna B: 8/8 3680 gr 52 cm
 
Agge:14/8 3380 gr 52 cm
Cecilia: 14/8 3420 gr 51 cm
Pamela:14/8
Lisa: 14/8
 
Annelie: 15/8 4100gr 53 cm
 
Jos:16/8
 
Emma: 20/8 3420 gr 52cm
 
Anna & Maggan 21/8 
 
Helena: 22/8 3250 gr 54 lång
 
Älsklingen: 26/8 3500gr 53cm 
 
Alvin: 27/8 
 
Kevin: 31/8 
 
 

Söndag

Och ingen bebis.. men har idag gått 38 fulla veckor så det är ju alltid nått. Magen har sjunkit ännu mera på mig nu efter nattens bravader, har typ mensvärk och sammandragningar fortfarande men inga värkar. Är helt slut och vill bara att han kommer ut nu, eller bestämmer sig för att låta sin mamma få vila!!
 
Vi såg på film igår och myste i soffan, såg på Sean Banan filmen, snacka om världens sämsta film!! Sen såg jag min serie, så nu är den boxen slut!! Nån som har Brothers and sisters boxen nummer 5??? 
 
Tvättade även all tvätt igår, blev några maskiner om jag säger så.. men skönt att det är klart nu! Dock fylls det ju på väldigt snabbt.. 
 
Hm, vad ska vi göra idag... jag vill ju helst bara sova och vila men har en familj som nog inte tycker samma som mig just nu. Förstår dem, jag skulle inte heller vilja sitta inne en fin semesterdag om jag inte hade ont någonstans. Så vi får se vad som händer. Älsklingen är iallafall iväg och köper lite frukost, jag slängde på lite ägg. Så sen jag gick upp för ca 2 timmar sen så har jag satt på ägg och klätt på mig... går inte i många knop!
 
Nu till era gissningar: 
 
Mamma: 4/8 3780 gr 53 cm
Lena B: 4/8 3520 gr 52 cm
 
Anna B: 8/8 3680 gr 52 cm
 
Agge:14/8 3380 gr 52 cm
Cecilia: 14/8 3420 gr 51 cm
Pamela:14/8
Lisa: 14/8
 
Annelie: 15/8 4100gr 53 cm
 
Jos:16/8
 
Emma: 20/8 3420 gr 52cm
 
Anna & Maggan 21/8 
 
Helena: 22/8 3250 gr 54 lång
 

Vad har vi för oss om dagarna. =)

Älsklingen har semester, det händer en massa roliga saker så jag har inte hunnit blogga eller hunnit har jag väll men inte orkat! Sitter just nu med världens förvärkar, eller jag tror att det är det... hoppas ju på att det sätter fart ordentligt nu men vågar inte hoppas på för mycket! 
 
Vi har simskolan varje vardag, Kevin har lärt sig simma bröstsim och simmar nu på djupt vatten utan simdyna!! Han har tagit antingen är det 4 eller 5 simmärken och jag är så stolt över honom!! 
 
Vi har gjort iordning lillemans alla saker förutom bäddningen, det tar vi lite längre fram.. (eller när vi kommer hem). =)
 
Har njutit utav att vara lediga, gjort smoothie och bara njutit av varandra. =) I tisdags var barnen och älsklingen iväg och såg på Monster truckarna. Barnen tyckte det var superroligt!! Och har pratat mycket om det. =) Själv har jag ju fått så mycket skäll över att jag inte vilar så jag stannade hemma och käkade godis och såg på serier. 
Kändes väldigt konstigt att inte vara med familjen.. men det är bra att älsklingen gjorde nått med barnen själv.
 
Igår var vi först på simskolan, sen blev det att åka och besikta monstret/partybussen och den gick igenom med blanka papper. =) Hem och vilade, sedan åt vi lunch och gjorde oss iordning för att åka och hämta upp Maggan & Anna. Åkte vidare hem till mamma och pappa där vi hade kräftskiva. =) Jag äter annars högst 4 kräftor på ett år men faaan vad gott det var, vräkte i mig som aldrig förr!! Hade en jättetrevlig kväll, dock tyckte myggen om mig alldeles för mycket!!! 
 
Idag har vi sovit länge, sen blev det att åka och köpa paket till Oliver och lämna Alvin där på kalas. =) Har hela morgonen haft som förvärkar, med ca 10 min mellan varje värk...åkte ut till mamma och pappa och tog en kaffe och där slutade det hela. Hämtade Alvin och åkte hem igen, hann bara komma hem så satte värkarbetet igång igen och jag tycker det kommer väldigt tätt och vissa gör ondare än andra så vi får se vad lilleman bestämmer sig för!! Gör ont iallafall och det känns som det skulle vara dags, men vågar inte hoppas... 
Heheh så komiskt!! Robban sa att det var dags, och jag sa näää jag kan föda på en dag då det regnar.. och vad gör det precis nu då?! Jooo regnar!! Så snälla håll era tummar och tår nu!!
 
Bild 1: Kevin simmar, dock med simdyna men nu har han inte det
Bild 2: Smoothie gjord på jordgubbar, blåbär och yoghurt
Bild 3: Kevin & Alvin vid monster truck
Bild 4: Min stackars fot efter en kväll med goa kräftor!!

RSS 2.0